TOR – хидравлична скреперна система

Tor е хидравлично задвижваща се система използвана в обори с отворени пътеки. Тя работи като стъргало за тор и се предлага в няколко варианта до 4,4 метра ширина на алеите. Хидроагрегата TOR включва станция която може да работи с до 4 отделни канала.

За всяка алея има станция с хидравличен цилиндър инсталиран в единия край. Цилиндъра задвижва скрепера през централното тяло, което се движи с много бавна скорост. На края на алеята скреперът спира автоматично и се връща обратно в изходна позиция.

Без ъгли колела и въжета, което означава безопасна експлоатация и минимална поддръжка.

FREJA – скрепер с кабел/въже

FREJA е кабелен/въжен скрепер  за широки алеи без решетъчен под. Въжените скреперни системи се справят успешно с течна, полутвърда и твърда оборска тор. С благоприятния за кравите дизайн и високото си качество  въжената скреперна система е максимално ефективна.

Скреперът се състои от централно тяло свързано с въжето/кабела.Напречните греди са наклонени назад. Торът се избутва под прав ъгъл по посока на движението. Скреперът е проектиран да работи на канали с 50 мм наклон в средата, а върху бетон или гума с дебелина 20 мм.

Въжето е от хром-никелова стомана, барабана е от неръждаема стомана, а острието е с прахово покритие устойчиво на ръжда.

BALDER – верижен скрепер

Balder е верижна скреперна система с много опции.Тя може да бъде модифицирана за канали с различни дължини. Верижната технология предлага ниска консумация на енергия и по-силна и здрава конструкция.

Веригата се движи по пода без да притеснява кравите. Balder предлага двигатели с ниска консумация на енергия и ъглови колела. Задвижването е така проектиране , че да може да бъде поставено в различните краища на обора.

ODIN – Скреперните системи за оборска тор са едно добро решение, предназначено да улесни работата на фермерите.

Изберете TOR, FREJA или BALDER – всички те са благоприятни за кравите и отговарят на всички изисквания за професионално отглеждане на животни.

Късите напречни рамена запазват пространството за преминаване на животните. Скреперните системи са икономически ефективни. Разделените с панти напречни рамена осигуряват силна връзка и по-ефективно почистване, което свежда до минимум разходите за поддръжка, а сгъваемите крила осигуряват гъвкавост на системата.

Скреперните системи се предлагат и с различни опции:

  • система за засичане
  • дистанционно управление
  • защита против замръзване
  • детектор за индуктивен ток, като алтернатива за механичните крайни изключватели